sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Runebergin tortut



Tällaisia valmistui eilen. Koskaan en ole tehnyt oikeita, aina joitain muunnelmia. Ohje on K-marketin mainoksesta. Hyviä!

2dl jauhettua mantelia
2dl keksinmuruja
200g margariinia
2dl sokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1tl jauhettua kardemummaa
3/4dl kevytkermaa
kiinteää, paistonkestävää vadelmahilloa

Jauha keksit hienoksi monitoimikoneella, sekoita mantelijauhe sekaan. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa seos tasaiseksi kummankin lisäyksen jälkeen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella. lisää kardemumma, keksinmurut ja mantelit taikinaan, loduksi kerma. Sekoita hyvin sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa turhaan.





Laita taikina muffinivuokiin. Jätä vuoat hieman vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys jauhotetulla sormella. Pane jokaisen keskelle pieni nokare kiinteää, paistonkestävää vadelmahilloa. Lado vuoat pellille harvaan ja paista 200-asteisessa uunissa 13-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.



Kostutusliemi:

2dl vettä
1/2 dl sokeria
muutama tippa rommiaromia

Kiehauta vesi ja sulata siihen sokeri. Mausta aromilla ja taputtele liemi pullasudilla heti uunista oton jälkeen pariin kertaan tortun pintaan. Lisää kuumien torttujen keskelle vielä nokare vadelmahilloa kuhunkin ja anna torttujen jäähtyä.





Tomusokerikuorrutus:
1dl tomusokeria
2tl vettä tai sitruunamehua

Mittaa tomusokeri pienen kulhon pohjalle ja lisää sitruunamehua vain sen verran että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa. Lusikoi massa muovipussin kulmaan. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille. Anna sokerikuorrutuksen kuivahtaa peittämättä ja tarjoa tortut hyvän kahvin kanssa. :)



1 kommentti:

  1. Kivan näköisiä leivonnaisia. :) Tiedä vaikka tulisin joskus kaffille ;)
    T:Tyyne-täti

    VastaaPoista