perjantai 7. lokakuuta 2011

Syksyn satoa

Minä, vannoutunut sienien vihaaja menin tänä syksynä ensimmäistä kertaa eläissäni sienimetsään :) Toki mutisin mennessäni, että kaikkea sitä rakkauden vuoksi tekeekin :P

Mieheni rakastaa sieniä ja siispä päätin ilahduttaa häntä ja lompsia kumpparit jalassa mieheni iloksi metsään. Sain varmasti monia silmäyksiä naapureiden ikkunaverhojen takaa, kun ensiksi kävelin ympäri ämpäri rivitalomme takametsää tunnistamassa sieníä ja keräämässä erilaisia sieninäytteitä ämpäriini :)


Tältä näytti keittiömme sivupöytä ensimmäisen erän jälkeen :) Ei mennyt kauaa kun nuo keräsin. Kaikkea en toki tuosta voinut hyödyntää, osa oli jo huonoja. Nämä ovat kangasrouskuja, ryöpättäviä sieniä. Keitin nämä ohjeen mukaan (5-10min) ja sen jälkeen pilkoin ja säilöin tiiviisti lasipurkkiin suolaan. Ja eikun jääkaappiin ja talvella maistelemaan :)



Nämä olivat minusta niin herkullisen näköisiä, että raahasin ne kotiini metsästä. Tunnistinkin, mutta arvakkaapa, muistanko enään :) Loppujen lopuksi nämä jäivät laittamatta ja joutuivat biojätteeseen :( Ensivuonna sitten.. :)

PS. Lopussa piristys. :) Sain vinkin sienimetsään lähtiessäni, että punaisia valkopilkullisia sieniä jos kerään ja syötän miehelleni, tulee hänestä TOSI iloinen. Enhän minä toki niin tyhmä ollut, että olisin näitä kerännyt, mutta kyllä tulin itse iloiseksi, kun nämä näin. Ovat ne niin kauniita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti